Stroopwafel H.A.C.C.P.


Wat is HACCP??

HACCP staat voor Hazard Analysis of Critical Control Points. Dit kwaliteitssysteem heeft tot doel het productieproces en daarmee het eindprodukt te beheersen en het risico op afwijkingen zoveel mogelijk te verkleinen. Dat dit systeem daartoe een goede methodiek is, blijkt wel uit het feit dat de overheid via de warenwet verplicht heeft gesteld dat per 14 december 1995 elk verwerkend, behandelend, transporterend en verhandelend bedrijf in de levensmiddelenbranche in het bezit is van een operationeel HACCP-systeem. Deze verplichting komt voort uit de Europese Richtlijn inzake levensmiddelenhygiëne 93\43\EEG. Verder eisen een aantal grote levensmiddelenconcerns een HACCP-systeem van hun leveranciers. Het invoeren van een HACCP-systeem is dus noodzakelijk. 

SuperWafels hanteert strenge eisen aan haar product, en draagt zorg voor een smakelijk en veilig product zowel in onze online shop, als op lokaties waar wij reeds voor vele tevreden gasten hebben gebakken!
Wij staan dan ook dagelijks met verse waren bij u te bakken.

Kritische controlepunten

In ons HACCP-systeem wordt het produktieproces in kaart gebracht. Per produktiestap worden de gevaren voor de consument vastgesteld op microbiologisch, chemisch en fysisch gebied. Van het produktieproces worden een aantal punten bepaald met de grootste risico's, de zogenaamde kritische controlepunten. Per kritische controlepunt worden de volgende zaken vastgesteld: 

-de risico's 
-de manier waarop deze risico's gemeten worden 
-de getolereerde normen 
-de corrigerende maatregelen (verbeteringsacties) 
-Kwaliteitsplan 

De bovengenoemde beschrijvingen vormen samen met een beschrijving van het produkt en het kwaliteitsbeleid het HACCP-plan bij SuperWafels.


Verplichting

Elk bedrijf dat valt onder de Nederlandse Warenwetregeling Hygiëne van levensmiddelen is verplicht een HACCP-systeem te hebben (vanaf 14 december 1995). Dit betekent dat de daartoe bevoegde opsporingsambtenaren (Keuringsdienst) bedrijven en instellingen kunnen verzoeken hun HACCP-systeem voor te leggen en dit systeem vervolgens te toetsen.